Ikut kami di Facebook

Khidmat Ekspres Ujana Buku

Khidmat Ekspres Ujana Buku

Selain membuat pembelian secara dalam talian DBPNiaga.my, anda juga boleh membuat pembelian melalui Khidmat Ekspres Ujana Buku DBP (KEUB).

KEUB merupakan kaedah pembelian pantas dan mudah melalui aplikasi WhatsApp tanpa perlu membuat pendaftaran melalui laman sesawang DBPNiaga.my. Malah, anda juga boleh membuat pembelian walaupun tidak mempunyai sistem perbankan Internet. Inisiatif ini diambil oleh DBP untuk memastikan seluruh masyarakat Malaysia mempunyai akses untuk membuat pembelian buku dan majalah yang berkualiti terbitan DBP.

Anda hanya perlu menghantar butiran diri serta buku atau majalah melalui aplikasi WhatsApp ke nombor 019-214 1956. Butiran yang diperlukan seperti yang berikut:

1. Nama

2. No. Telefon

3. E-mel

4. Alamat

5. Judul Buku atau Majalah

6. Kuantiti

Kaedah pembayaran bagi KEUB ialah tiga cara: (i) Pemindahan akaun; (ii) Pembayaran di kaunter bank; dan (iii) Mesin Deposit Tunai (CDM). Pembayaran ini perlu dibuat ke dalam akaun Bank Islam [Nombor akaun: 14 0230 1001 8002] atas nama Dewan Bahasa dan Pustaka. Selepas membuat pembayaran, pastikan slip atau bukti pembayaran dihantar semula melalui aplikasi WhatsApp ke nombor 019-214 1956. Pembelian yang lengkap dengan bukti pembayaran yang sah sahaja akan diproses.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan mengenai status pembelian, anda hanya perlu menghantar pertanyaan melalui aplikasi WhatsApp atau menghubungi talian khidmat pelanggan, iaitu 03-4101 0023.

Sekian, terima kasih.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code